TV

Antikrundan

Antikrundans mål är att ge alla en underhållande information om våra kulturföremål. Antikrundan vill väcka nyfikenhet på de föremål vi har omkring oss. Vem är det som har tillverkat föremålet? När gjordes eller tillverkades det? I vilket material föremålet är gjorda av? osv. Marknadsvärdet för föremålet kan vara lågt men affektionsvärdet desto högre. Vi berättar även om försäkringsvärdet och det kulturhistoriska värdet.

Antikrundan vill också vara konsumentupplysande. Vi berätta om hur man sköter sina gamla saker och hur de bäst renoveras. Vi ger råd om hur man kan se om föremålet är äkta eller falskt och hur man undviker att bli lurad. Vi vill att alla ska bli medvetna om sina föremål hemma och hur de ska skötas så att kommande generationer fortsätter att vårda dem.


I Sverige är det ett 50-tal personer som under två veckor i slutet av augusti reser ut på turné för att spela in Antikrundan. Det är ett sammansvetsat gäng där alla vet exakt vad som krävs för bygga upp spelplatsen från noll till fullfjädrad tv-standard på bara några timmar. Ett hårt jobb. Men hela gänget med teknik, smink, producent, experter, programledare och inte minst alla förväntansfulla besökare har lika roligt varje år. Det märks i programmet och är kanske hemligheten med succén! (Source: SVT)

Episode Info


Cast
Reviews

No reviews yet, write the first review
Latest News


There are no news items yet
Crew
Network: SVT1 ( Sweden)
Type: Documentary
Genres: Arts & Crafts, Buy, Sell & Trade, Design/Decorating, Educational, History, Lifestyle
Status: Returning Series
Airs: Thursdays at 08:00 pm
Runtime: 60 Minutes
Language: Swedish
Premiere: August 26, 1989
There currently is no editor for this guide..
Click here to apply if you want to be the editor